Ny erfaren vd van att skapa tillväxt

Anders Visell utsågs till ny vd för Indentive den 11 december i år. Senast kommer han från en vice vd-post på Zenterio AB. Anders har bred erfarenhet från telekombranschen och ledande roller inom bolag i olika storlekar. Han har även arbetat mycket med internationella affärer och varit med i omfattande förändringsarbeten.

Första gången Anders kom i kontakt med Indentive var företaget helt nystartat. Han var vid den här tiden vd för ett IT-bolag i Mjärdevi Science Park i Linköping och de sökte experthjälp kring digitala tv-boxar. Året var 2011.

Några år senare fick de kontakt igen. Då inleddes en dialog gällande ett styrelseuppdrag och 13 juni i år blev Anders invald i Indentives styrelse. Företaget hade då påbörjat sin väg mot börsen och den första tiden arbetade Anders mycket med prospektet till Finansinspektionen. Det gav honom en bra bild av Indentive och marknaden inom Internet of Things (IoT).

Anders har arbetat i många bolag, stora och små, noterade och onoterade. Han har haft flera olika roller och har under den senaste tiden haft uppdrag som både vd och operativ chef. Det gemensamma för alla uppdragen har varit att skapa tillväxt och förändring samt ordning och reda. Just ordning och reda är något som är väldigt viktigt för honom.

Som person tycker Anders att han är en typisk säljare. Han beskriver sig också som någon som väljer att se möjligheter och lever efter mottot att inget är omöjligt. Men han säger också att mottot har ett tillägg: om det inte är en större katastrof så kan vi lösa problemet.

Under sin tid som yrkesverksam har Anders bott på flera platser, bland annat i Linköping, Stockholm och London. Sedan tio år tillbaka bor han söder om Linköping, i ett samhälle som heter Bestorp, eller ”in the middle of nowhere”, som hans barn säger.

Anders föddes 1964 i Motala som yngst av tre syskon. Ända sedan barnsben har idrott och datorer varit hans stora intressen. Utförsåkning, tennis, badminton, bandy, golf och vattenskidor är bara några av alla sporter som han varit aktiv inom. Men det var golfen som blev och har förblivit hans passion. Anders brukar tävla i Svenska Seniortouren. Dock har även vattenskidåkning en speciell plats i hans hjärta – det var genom den som han träffade sin fru. Idag har de två barn och en hund.

Read more news